De tellerkast, die installeren wij bij de plaatsing van de tank. Daar heb jij als installateur in principe niets mee te maken. Toch kan het handig zijn om bepaalde zaken te weten over de tellerkast. Zo kun je antwoord geven wanneer een klant een vraag heeft. Hier heb je een paar belangrijke eigenschappen.
Een tellerkast verzamelt één of meerdere tellers ter bevoorrading van verschillende units of wooneenheden (residentieel of professioneel). Elke unit krijgt zijn individuele teller waarop men zijn verbruik kan aflezen.
Omdat onze tellerkasten voorzien zijn van een tweedetrapsontspanner per teller, mogen ze enkel buitenshuis geplaatst worden. Voor installaties met tellers in een technisch lokaal bieden we een andere configuratie aan, op maat van de klant.
Het type teller wordt gekozen op basis van zijn technische eigenschappen. Die moeten compatibel zijn met de installatie die erachter zit. Men moet rekening houden met
Omwille van technische nauwkeurigheden, werkt Antargaz zelf enkel nog met tellers op lage druk (tot 0,5 bar). Voor de modale units kiezen we voor een G4-teller. Die kan tot ongeveer 150 kW bevoorraden. Bij hogere vermogens kiezen we voor een type G6.
Onze tellerkasten worden steeds geleverd in de standaard kleur RAL1015.
De ingang van de tellerkast bevindt zich steeds uiterst links in de kast. De uitgangen variëren naargelang het type tellerkast. Links vind je de afmetingen van de verschillende types.
Een tellerkast valt bij de klanten van Antargaz onder onze verantwoordelijkheid. Dat tot en met de teller, uitgezonderd de koppeling aan de uitgang van de teller. Vanaf die koppeling is de klant verantwoordelijk. Bij een defect moet de klant dan een installateur inschakelen.
Lektesten tot aan de uitgangskoppeling van de teller worden uitgevoerd door ons technisch centrum. Vertrekkende van de uitgangskoppeling van de teller is het aan de installateur om te controleren.