Overslaan en naar de inhoud gaan
Gas in flessen

Voor elke toepassing een geschikte fles

Gasflessen voor elke toepassing

De grootte en het gewicht van een gasfles is uiterst relevant voor de toepassing. Het gemiddelde gasverbruik is een belangrijke factor. Ook of de gasfles binnen of buiten gebruikt zal worden is van belang. Een butaangasfles zal bijvoorbeeld bij vriestemperaturen niet werken, een propaangasfles wel. 

Onze kleinste flessen, met een inhoud van minder dan 10 kg, raden we vooral aan voor leisure-activiteiten, maar de Take5 met een inhoud van 5 kg propaangas is ook handig voor toepassingen waar een mobiele gasvoorraad voor nodig is. Propaan- en butaangasflessen met meer inhoud kunnen geschikt zijn voor tal van toepassingen in de horeca, bouwindustrie, tuinbouw, etc. Voor heftrucks heeft men onze gele propaangasflessen voor vloeibare afname nodig. 

Image

Waarom een gasfles bij Antargaz?

Bij ons vind je voor elke toepassing de ideale gasfles. Onze typische stalen gasflessen hebben een inhoud van 10,5 tot 46,5 kg propaangas of 12,5 kg butaangas. De toepassingen zijn eindeloos: van koken op gas of onkruidverdelging tot laswerk of het drogen van gewassen. We hebben de ideale gasflessen voor klussers, horeca, bouw, industrie, landbouw, etc.

Onze gele gasflessen zijn speciaal voor vloeibare afname van propaan. Deze zijn enkel geschikt om brandstof voor heftrucks te voorzien. De Take5, met 5 kg gas, is onze doe-het-zelf-gasfles. De Cocoon en Calypso zijn eerder voor vrijetijdsgebruik. De Cocoon, de nieuwe ‘Cube’ met ook 5 kg gas, is ideaal voor de gasbarbecue. De Calypso, met 8 kg gas, is onze groene kampeergasfles.

  • Van 5kg t/m 46,5kg propaaninhoud
  • Meer dan 1000 verkooppunten in heel de Benelux
  • Al onze flessen met vertrouwde waarborgkaart
  • Alle kennis in huis met perfecte service

Welke gasfles heb ik nodig?

Afhankelijk van je doel heb je een andere gasfles nodig. Waarvoor wil je je gasfles gebruiken?

Kies de juiste gasfles

De keuze van de gasfles is afhankelijk van de toepassing.

  • Kleinere en lichtere flessen (<10 kg) zijn aangewezen voor vrijetijdsgebruik zoals barbecues en caravans.
  • Voor verwarming of koken kijk je best naar het gemiddelde verbruik en of je de fles binnen of buiten zet. Butaan werkt niet bij vriestemperaturen, propaan wel. 
  • Voor heftrucks zijn speciale gasflessen nodig voor vloeibare afname.

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gas type?

Verplaatsbaar?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gas type?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Heb je een drukregelaar?

Type drukregelaar?

Gas type?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gas type?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gasflessen, een duurzame keuze 

Sinds 2023 zijn twee van de gasflessen uit onze collectie gevuld met hernieuwbaar gas. Koop een Cocoon of een Cube en ga voor nog minder CO2-uitstoot. De Cocoon en de Cube zijn beide geschikt voor de gasbarbecue en andere vrijetijdstoepassingen. Ze zijn compact, licht (met een inhoud van 5 kg) en daarom makkelijk mee te nemen. 

De CO2-uitstoot van onze andere vrijetijdsgasflessen van <10 kg compenseren we via een bebossingsproject van Ondernemers zonder grenzen. 

Meer over biopropaan Wat is CO2-gecompenseerd gas?
Image

Waar op letten bij aankoop van een gasfles?

Voor elke toepassing is er een meest geschikte gasfles. Lichte gasflessen zijn handiger om te vervoeren. Perfect voor onkruidverdelging of andere toepassingen waarbij een mobiele gasvoorraad handig is! Ook voor sporadisch gebruik zijn ze ideaal. Grotere, zwaardere gasflessen zijn perfect wanneer het verbruik aanzienlijk hoger ligt en er dagelijks of wekelijks gas nodig is. 

Let er steeds op dat je nieuwe gasfles het Antargaz-zegel op de kraan heeft zitten. Zo ben je zeker van een kwalitatief en veilig product. Zorg zeker voor de juiste ontspanner/gasdrukregelaar en een gasslang die voldoende lang is. Let erop dat je de gasfles(sen) kunt vervoeren in rechtopstaande positie en maak ze goed vast voor vertrek. 

Wat kost een gasfles?

De prijzen per gasfles vind je terug op onze website. Dit zijn adviesprijzen die voorgesteld worden door Antargaz. Deze zijn uiteraard afhankelijk van de inhoud van de gasfles - hoeveel gas zit er in? Is het propaan- of butaangas? 

Daarnaast betaal je voor een nieuwe gasfles ook een waarborg. De fles (container) blijft met andere woorden eigendom van Antargaz. Lever je de gasfles weer in, krijg je de waarborg terug. Ruil je je lege gasfles tegen een volle gasfles van hetzelfde type, dan hoef je enkel het gas te betalen en blijft je waarborgbewijs geldig. Let op: een lege gasfles hervullen gebeurt onder geen enkele omstandigheden. Een lege gasfles moet altijd eerst opnieuw gekeurd worden.

Waarom betaal ik een waarborg?
Image

Propaan als brandstof voor heftrucks

De 10LC, 18LC (onze gele stalen gasflessen) zijn speciaal ontworpen voor toestellen die uitsluitend vloeibaar propaan als brandstof nodig hebben, zoals heftrucks. Toestellen die ontworpen zijn voor propaan in gasfase mogen absoluut niet worden aangesloten op die gasflessen. Dankzij de handige LT-adaptor is de gasfles voor vloeibare afname in een handomdraai op de brandstofslang van de heftruck aan te sluiten.

Voor grotere afnames kun je ook opteren voor een vulinstallatie met een tank van Antargaz. Neem gerust contact met ons op indien je meer informatie wenst.

Wij bieden niet langer de zwarte composietgasfles (C8LT) aan. Maar geen nood: je kunt de C8LT gemakkelijk vervangen door onze gele stalen gasfles met een inhoud van 10,5 kg. 

Download onze flyer
Image

Waar kan ik mijn gasfles kopen of hervullen?

Meer dan 1000 verkooppunten in de Benelux bieden gasflessen van Antargaz aan. Hierdoor is de kans héél groot dat er een verkooppunt in jouw buurt is.

Waar kan ik een gasfles:

Op zoek naar een gasflessenverdeler in de buurt? 

*Een gasfles hervullen gebeurt nooit bij een verkooppunt of privaat vulstation! Antargaz keurt lege gasflessen op haar depot. De flessen die nog in orde zijn, worden opnieuw gevuld en terug op de markt gebracht. Hiervoor bestaat het waarborgsysteem. Klanten moeten hun gebruikte gasflessen altijd terug inleveren bij een verkooppunt in hun buurt. Antargaz haalt de gasflessen dan weer op. 

Vind een verkooppunt
Image

Gasflessen veilig aansluiten

We hebben verschillende videotutorials waarin wordt uitgelegd hoe je een gasfles correct aansluit. Zorg er zeker voor dat je de juiste gasdrukregelaar hebt voor de gasfles in kwestie. Er bestaan verschillende soorten gaskranen en voor elke soort is een ander type gasdrukregelaar nodig. Na het aansluiten van de gasfles hoor je na te gaan of er lekken zijn. Indien dat niet het geval is, kun je de gasfles zonder zorgen gebruiken. Zorg er wel voor dat je de gasslang op tijd vervangt. 

Een gasfles veilig gebruiken
Image

Propaan en butaan vallen onder de noemer LPG

Vragen en antwoorden